Svensk succes mod ekstern otit får ny ejer

ABIGO Medical AB overtager virksomheden Amellnova AB, som har hovedkvarter i Uppsala, og som dermed indgår som en del af Abigokoncernen. Med Amellnovas storsælger Otinova til behandling af betændelse i øregangen (ekstern otit) styrker Abigo yderligere sin position inden for behandling af ørelidelser ved at tilbyde receptfri hjælp til hele området for egen pleje af ører/øregangen.

Abigo bliver med produkterne Vaxol, Otovent og Otinova en stærk samarbejds- og videnspartner for sundhedsvæsenet og apotekerne inden for ørelidelser. Abigo styrker sin position inden for behandling og egen pleje med fokus på kampen mod antibiotikaresistens og produkter, som både forebygger og effektivt behandler infektioner.

Hvert år rammes godt 100.000 svenskere af ekstern otit (øregangsbetændelse). Behandlingen har primært bestået i receptpligtige lægemidler, som indeholder steroider og antibiotika, men dette er Otinova nu i færd med at ændre. Otinova indeholder hverken steroider eller antibiotika. Produktet forebygger og behandler enkelt og effektivt og fås i håndkøb, hvilket er til stor gavn for sundhedsvæsenet og de patienter, der får lidelsen.

– Otinova er et værdifuldt tilskud for Abigo. Det er et meget interessant produkt med succes på markedet, og det har desuden har et stort udviklingspotentiale. Abigo er en komplet lægemiddel- og medicoteknisk virksomhed. Vi har kompetencer og ressourcer til at udvikle en bredere produktportefølje og dermed opnå et stærkt øget salg, så dette er en spændende mulighed. Otinova passer os perfekt. Vi skal styrke interessen for Otinova i Skandinavien, derefter i det øvrige Norden og videre globalt. Vi markedsfører allerede nu vores produkter med succes i mere end 65 lande, siger Jan G. Smith, CEO i Abigo.

– Abigo kan markedsføre Otinova på mange flere markeder, end Amellnova havde kunnet, så dets potentiale vil nu blive håndteret optimalt. Desuden er Otinova et udmærket supplement til Abigos øvrige produkter. Abigo har nu tre produkter inden for dette område i sin portefølje, og det vil give Otinova de bedste forudsætninger for at blive den store succes, som det fortjener, siger Claes Lundberg, grundlægger af Amellnova.

 

Amellnova AB – nu et selskab i Abigokoncernen – er et medicoteknisk selskab, som bl.a. udvikler og sælger Otinova, en ørespray, som anvendes til behandling og forebyggelse af ekstern otit (øregangsbetændelse). Otinova er udtørrende, kløestillende, antibakteriel og antimykotisk uden at indeholde hverken steroider eller antibiotika. Otinova er CE-mærket og det eneste medicotekniske produkt, som er registreret hos det svenske Läkemedelsverket til indikationen profylakse og behandling af ekstern otit. Otinova sælges i håndkøb primært på apoteker i Sverige, Norge og Danmark og omsætter i dag for ca. 4 MSEK.

 

For yderligere information se Mynewsdesk