Nyt svensk sårbehandlingsprodukt gør stor forskel i sundhedsvæsenet – Superabsorbent med bakteriebindende egenskaber

Inficerede sår medfører længere lægningstid og dermed unødvendig lidelse for patienten samt øgede omkostninger for samfundet. Sorbact bakteriebindende forbindelse hjælper med til at forhindre infektioner samt behandler sår som allerede er blevet inficeret og er svære at få til at hele. Nu udvides sortimentet med et superabsorbent. Forbindingen udvider brugbarheden til at omfatte kraftigt til intensivt væskende sår.

Sorbact forbinding forebygger og behandler sårinfektioner ved, på en naturlig måde, at sænke den bakterielle belastning og derigennem forbedre det kliniske resultat og mindske såvel patienters lidende som udgifter til sundhedsvæsenet. Med Sorbact teknologien opstår en kontaktflade som bakterierne foretrækker frem for såroverfladen. Bakterierne bindes til Sorbact overfladen og fjernes når forbindingen skiftes.

Imødekommer efterspørgsel
Det nye Sorbact superabsorbent er det seneste tilskud til sortimentet. Det er også den eneste tilgængelige superabsorberende forbinding, som binder bakterier. Forbindingen er beregnet til behandling af kraftigt til intensivt væskende sår som kirurgiske sår, traumatiske sår, tryksår, diabetiske sår samt fod- og bensår. Superabsorbentet kombinerer Sorbact teknologien med en superabsorberende kerne og et vandafvisende underlag for at forhindre at væske lækker igennem. Det findes i følgende størrelser: 10x10cm, 10x20cm, 20x20cm och 20x30cm. Sorbact superabsorbent bliver først lanceret i Europa og derefter i andre regioner.

– At tilføje sortimentet med den superabsorberende forbinding er et direkte resultat af kundernes efterspørgsel og patienternes behov udtaler Mattias Andrup, Medical Affairs Director på ABIGO Bedical. Kundernes reaktioner har hidtil været meget positive. Forbindingen har alt hvad kunderne kan kræve af et suberabsorbent og nu i kombination med de fordele som Sorbact teknologien har.

Mere om Sorbact
Sorbact binder til almindelige mikroorganismer i sår, såsom Staphylococcus aureus, Streptococcus-arter, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa og Candida albicans, inklusiv MRSA¹ bakterier. Der ses ingen tegn på at der er udviklet resistens mod Sorbact teknologien. Sorbact produkterne er miljøvenlige, indeholder ikke og frigør ikke giftige emner, er ikke-allergifremkaldende og kan bruges på børn samt under graviditet. Der findes et omfattende udbud af forskellige typer forbindelser og størrelser. Yderligere information kan findes her: www.abigo.com/products/wound-fungus/sorbact/

Om ABIGO Medical
ABIGO Medical er et entreprenørdrevet svensk medicinalfirma som ejer, udvikler, fremstiller og markedsfør lægemidler og medicintekniske produkter. ABIGO Medical har et bredt udvalg af håndkøbs- og receptbelagte lægemidler, samt en række medicinske produkter inden for avanceret sårbehandling og øre, næse og hals og fødevarer for specifikke medicinske formål. Firmaet blev grundlagt i 1989 af de nuværende ejere, brødrene
Jan G. Smith og Leif Smith, begge stadig aktivt engagerede i ledelsen. ABIGO’s produkter sælges og anvendes i over 60 lande, både via den egne salgsorganisation og via samarbejdspartnere. ABIGO’s omsætning overstiger 200 millioner SEK årligt med fortsat, kontinuerlig vækst og lønsomhed, hvilket geninvesteres i forskning og udvikling. Sorbact er et registreret varemærke som tilhører ABIGO Medical AB.

Yderligere information kan findes på www.abigo.com.

Kontaktperson: Anders Elliot – Global Director Medical Device Division, anders.elliot@abigo.se, +46 31 7484950

¹ Rönner U & A.C. et al. Adhesion of meticillin-resistant Staphylococcus aureus to DACC-coated dressings. J Wound Care, vol 23, no 10, Oct. 2014.